A Nagyváradi Állami Filharmónia 2023-ban megszervezi a FIL NOUVEAU | Feel young kulturális projekt 2. kiadását, amely a romániai fiatal hangszereseknek szól, akik 2023. június 29-én a Nagyváradi Filharmónia zenekarával lépnek fel. A projekt célja a fiatal tehetségek támogatása és szólistaként való népszerűsítése a 2022-2023-as nyári szezonban. A kiválasztás egy online meghallgatást követően történik. A projektben való részvétel iránt érdeklődőket arra kérjük, hogy 2023. április 28-ig küldjék el jelentkezésüket a info@filarmonicaoradea.ro címre. A digitális anyagot nem listázott videóként töltjük fel a youtube platformra.

Meghallgatási naptár:

 1. Jelentkezési szakasz (április 3. – április 28.): Jelentkezés a meghallgatásra a jelentkezési lap benyújtásával, amely tartalmaz egy linket a koncertrészletek, szólóhangszerre és zenekarra írt virtuóz művek felvételeit tartalmazó videóanyagra. A meghallgatásra benyújtott műveknek azonosnak kell lenniük a 2023. június 29-i koncerten előadott művekkel, amennyiben a pályázó felvételt nyer.
 2. Elemzési és kiválasztási szakasz (május 2-12.): A benyújtott anyagok szakértői bizottság általi elemzése.
 3. Május 15: A FIL NOUVEAU versenyvizsga eredménye | Feel young
 4. A repertoár előkészítése (május 16-18.): a koncertprogram kiválasztása az igazgatóval, a művészeti tanáccsal és a karmesterrel közösen.
 5. Koncert előkészítő próbák (június 26-29.)
 6. Első koncert (június 27.)
 7. A második koncert (június 29.)

Támogathatósági feltételek:

Romániában akkreditált állami vagy magán oktatási intézményekből származnak, és az alábbi képesítések valamelyikével rendelkeznek:
a) szakiskolák és szakközépiskolák tanulói, akik a projekt indulásakor legalább 14 évesek voltak

 1. b) a projekt indulásakor legfeljebb 26 éves nappali tagozatos egyetemi / mesterképzésben részt vevő hallgatók.

 

*A Fil Nouveau | Feel fiatal kulturális projekt2. kiadása, amely a fiatal romániai hangszeres művészeknek szól, két kategóriában kerül megrendezésre:

a)diák kategória

b) diák kategória

Beiratkozás a projektbe

A pályázati anyagot elektronikusan kell benyújtani a info@filarmonicaoradea.ro címre (az eredeti példányról beszkennelve, PDF formátumban, egyetlen fájlban!) április 3. és 28. között, és tartalmaznia kell:

 1. Hozzájárulás a személyes adatok feldolgozásához, elérhető itt: GDPR megállapodás
 2. A meghallgatásra való jelentkezéshez szükséges, a jelölt által aláírt jelentkezési lap mintája itt érhető el: Jelentkezési lap
 3. A digitális benyújtási űrlap itt érhető el: Digitális űrlap (ez az űrlap nem nyomtatható ki, automatikusan szinkronizáljuk)
 4. ÖNÉLETRAJZ;
 5. Motivációs levél / művészi alkotás, amely 1-2 oldalban indokolja a programban való részvételi szándékot és annak romániai alkalmazhatóságát (motiváció, indoklás);
 6. Legalább egy, az egyetem előtti vagy az egyetemi oktatásban dolgozó tanár ajánlása; vagy a művészeti területen tevékenykedő személyiségek ajánlása;
 7. Az oktatási dokumentumok másolatai: átiratok, iskolai bizonyítványok, diplomák (érettségi, alapképzés, felsőfokú tanulmányok, mesterképzés);
 8. A pályázónak az aktuális egyetem előtti/egyetemi évfolyamban betöltött státuszát igazoló igazolás;
 9. Személyi igazolvány másolat;

Megjegyzés: https://www.youtube.com/watch?v=tyfoBfyveVA (Videófeltöltési útmutató a youtube-on – nem szerepel a listán)

Facebook
Instagram
Skip to content