Descriere

INITIO este un proiect cultural inovativ și o inițiativă a Filarmonicii de Stat din Oradea, venit cu scopul de a împărtăși publicului larg muzica simfonică, vocal-simfonică, arta lirică sau coregrafică în spații neconvenționale.

Proiectul vine ca un îndemn pentru orădeni de a se reîntoarce plini de curaj în societate, după o perioadă atât de lungă și restrictivă, care ne-a reamintit tuturor profunzimea, emoția și valoarea artei. Acest proiect se declină asemeni unui nou început, reprezentând o inițiere a publicului larg în tărâmul magnific al artei lirice.

Dorim ca prin acest demers să răspândim peste frumosul nostru oraș Art Nouveau, miresmele tari ale muzicii de calitate, ale desfătărilor sonore de care avem atâta nevoie.

Scop

Dezideratul INITIO este de a organiza în fiecare an o Stagiune Estivală, prin care Filarmonica orădeană să iasă în mijlocul societății cu programe muzicale celebre și recunoscute, dăruite comunității locale cu intenția de a ne apropia publicul meloman, de a crea în jurul nostru o comunitate vibrantă sub vraja sonorităților muzicale.

Spectatorii fideli ai Filarmonicii, public familiarizat cu aceasta, numeroși tineri- toți devin invitații speciali și beneficiarii unor evenimente artistice energice și fără precedent, dar totodată pline de emoție, desfășurate în spațiul public, în comunitatea locală, căreia i se dăruiesc acte artistice unice.

Facebook
Instagram
Skip to content