Új szál | Feel young

 

A Nagyváradi Állami Filharmónia megszervezi a Fil Nouveau | Feel young kulturális projektet, amelyet fiatal romániai hangszereseknek szentel, hogy 2022. május 26-án a Nagyváradi Filharmónia zenekarával lépjenek fel. A projekt célja, hogy a 2021-2022-es évadban fiatal tehetségeket támogasson és szólistaként népszerűsítse őket. A kiválasztás egy online meghallgatást követően történik. A projektben való részvétel iránt érdeklődőket arra kérjük, hogy 2022. március 31-ig küldjék el jelentkezésüket a info@filarmonicaoradea.ro címre. A digitális anyagot nem listázott videóként töltjük fel a youtube platformra.

Meghallgatási naptár:

 1. Jelentkezési szakasz (március 08. – március 31.): Jelentkezés a meghallgatásra a jelentkezési lap benyújtásával, amely a koncertrészletek, szólóhangszerre és zenekarra írt virtuóz művek felvételeit tartalmazó videóanyagra mutató linkeket tartalmaz.
 2. Elemzési és kiválasztási szakasz (április 01. – április 10.): A benyújtott anyagok elemzése egy szakértői bizottság által.
 3. Április 13.: Az elemzési és kiválasztási szakasz eredményeinek közlése;
  A Feel Nouveau verseny eredménye | Feel young
 4. A repertoár előkészítése (április 12. április 15.): a koncertprogram kiválasztása az igazgatóval, a művészeti tanáccsal és a karmesterrel közösen.
 5. Koncert előkészítő próbák (május 23-26.): május 26-i főpróba.
 6. Maga a koncert (május 26.): a koncert a szólista pozíciójából

* Május 16. és 19. között a kiválasztott jelöltek a fent említett időszakban részt vehetnek a zenekari próbákon, hogy megszokják a Nagyváradi Állami Filharmónia próbáinak ritmusát és szigorát.

 

Támogathatósági feltételek:

Romániában akkreditált állami vagy magán oktatási intézményekből származnak, és az alábbi képesítések valamelyikével rendelkeznek:
a) a projekt indulásakor (2022. március 8.) legalább 14 éves szakiskolai és szakközépiskolai tanulók;
b) legfeljebb 26 éves nappali tagozatos alapképzésben / mesterképzésben részt vevő hallgatók, akik a projekt indításának időpontjában (2022. március 8.) betöltötték a 26. életévüket;

 

Beiratkozás a projektbe

A pályázati anyagot elektronikusan kell benyújtani a info@filarmonicaoradea.ro címre (az eredeti példányról beszkennelve, PDF formátumban, egyetlen fájlban!) március 8. és március 31. között, és tartalmaznia kell:

 1. Hozzájárulás a személyes adatok feldolgozásához, elérhető itt:
  GDPR megállapodás
 2. A meghallgatásra való jelentkezéshez szükséges, a jelölt által aláírt jelentkezési lap mintája itt érhető el: Jelentkezési lap
 3. A digitális benyújtási űrlap itt érhető el: Digitális űrlap (ez az űrlap nem nyomtatható ki, automatikusan szinkronizáljuk)
 4. ÖNÉLETRAJZ;
 5. Motivációs levél / művészi alkotás, amely 1-2 oldalban indokolja a programban való részvételi szándékot és annak romániai alkalmazhatóságát (motiváció, indoklás);
 6. Legalább egy, az egyetem előtti vagy az egyetemi oktatásban dolgozó tanár ajánlása; vagy a művészeti területen tevékenykedő személyiségek ajánlása;
 7. Az oktatási dokumentumok másolatai: átiratok, iskolai bizonyítványok, diplomák (érettségi, alapképzés, felsőfokú tanulmányok, mesterképzés);
 8. A pályázónak az aktuális egyetem előtti/egyetemi évfolyamban betöltött státuszát igazoló igazolás;
 9. Személyi igazolvány másolat;

Megjegyzés: https://www.youtube.com/watch?v=tyfoBfyveVA (Videó feltöltési útmutató a youtube-on – nem szerepel a listán)

Facebook
Instagram
Skip to content