𝙐𝙣 𝙖𝙧𝙩𝙞𝙨𝙩, 𝙪𝙣 𝙥𝙞𝙖𝙣 𝙨̗𝙞 𝙪𝙣 𝙩̗𝙖𝙢𝙗𝙖𝙡

 

Sâmbătă, 02 septembrie 2023, ora 19
Filarmonica de Stat Oradea

𝙐𝙣 𝙖𝙧𝙩𝙞𝙨𝙩, 𝙪𝙣 𝙥𝙞𝙖𝙣 𝙨̗𝙞 𝙪𝙣 𝙩̗𝙖𝙢𝙗𝙖𝙡

Cătălin Răducanu
În program:

CLASIC
J. S. Bach – Toccata și fuga în re minor
Frédéric Chopin – Studiu op. 10, nr. 8, Studiu op. 25, nr. 12,
Balada nr. 4 în fa minor, op. 52
Franz Liszt – Les jeux d’eaux à la villa d’Este
Isaac Albéniz – Asturias

IMPROVIZAȚII PE TEME DE JAZZ
George Gershwin – I’ve got rhythm
Chick Corea – Armando’s Rhumba
Chick Corea – Spain

IMPROVIZAȚII LA ȚAMBAL PE DIVERSE TEME
Cătălin Răducanu – Evocation
Toni Iordache – Horă din Muntenia
Erik Satie – Gnossienne Nr. 1
Toni Iordache – Picături de untdelemn

Pianistul Cătălin Răducanu, tânăr muzician provenind dintr-o veche familie de lăutari, începe prima ediție a Turneului Național Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor. Din august până în octombrie, în comunități din întreaga țară, de la Ateneul Român, până la cele mai îndepărtate sate ale ţării, pianistul îşi propune să spargă barierele culturale, sociale și etnice dintre stilurile muzicale.

Cătălin RăducanuAş dori ca prin intermediul acestui turneu să explorez trăiri artistice care să îmi mobilizeze forța interioară pentru susținerea unui repertoriu divers, incitant. Propun o călătorie muzicală plină de culoare, prin intermediul pianului și țambalului, adresată deopotrivă minții și sufletului publicului. Menirea mea ca interpret și ca improvizator este aceea de a sluji arta la cel mai înalt nivel. 

Turneul Național Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor începe cu o avanpremieră la Sinaia, sâmbătă, 26 august, în Sala Casino, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu fiind invitat să concerteze în Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii”. Seria concertelor Turneului Un artist, un pian și un țambal  – clasic, jazz, folclor începe sâmbătă, 2 septembrie, la Oradea, în Sala  Enescu-Bartók” a Filarmonicii, apoi București, la Grădina cu filme, pe 3 septembrie, Constanța, Focșani, precum și în comunități rurale, dar și în alte orașe din toată țara. Turneul va continua în octombrie cu alte recitaluri, ajungând până pe scena Ateneului Român, marți, 24 octombrie.

       Îmi propun ca prin acest turneu să le reamintesc celor care vor veni să mă asculte de faptul că suntem cu toții posesorii unui suflet și ai unei sensibilități pe care doar muzica le poate uni, spre bucuria și împlinirea tuturor. (Cătălin Răducanu).

Lucrări celebre, ritmuri tradiționale sau exotice, improvizații pe diverse teme vor alcătui programul muzical al acestui turneu prin care Cătălin Răducanu va încerca sa demonstreze că “Muzica e una!”

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/filarmonicaoradea 

https://www.instagram.com/filarmonicaoradea 

Vă așteptăm!

Echipa Filarmonicii de Stat Oradea

Date

Sep 02 2023
Expired!

Time

7:00 pm - 9:00 pm

Cost

25.00RON

Labels

Cumpără bilet

Location

Filarmonica de Stat Oradea

Organizer

Filarmonica de Stat Oradea

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram
Skip to content