Simfonii și Pasiuni

 Joi, 7 decembrie 2023, ora 19.00
Sala de concerte „Enescu – Bartók”
CONCERT SIMFONIC

Simfonii și Pasiuni

Dirijor: Janko Zsolt

Ștefan Cazacu – Violoncel

Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea

 

 

În program:

J. Haydn:  – Uvertura L’isola disabitata

                      – Concert pentru violoncel în Re major

J. Brahms  – Simfonia nr.2 în Re major

Muzica însemnă pasiune, indiferent dacă este vorba de cei care interpretează sau cei care ascultă. Muzica este iubită de atâția și atâția oameni, unii alegând să își dedice viața artei sunetelor, alții doar să o simpatizeze. Indiferent în care dintre categorii ne aflăm, muzica ne înconjoară și ne umple de pasiune. Ea este transmisă de multe ori prin unul dintre cele mai complexe genuri: Simfonia. Pasiunile emanate de fiecare instrument se întrunesc și creează un nucleu de pasiune, redat prin simfonie. Titlul concertului de joi, 7 decembrie, ora 19.00 de la sala de concerte „Enescu – Bartók” aduce împreună acești doi termeni „Simfonii și Pasiuni”. Pentru Joseph Haydn și Johannes Brahms, muzica a reprezentat o pasiune atât de mare, încât și-au închinat viața acesteia, la fel și pentru cei care o slujesc în fiecare zi cu ardoare: Dirijorul Jankó Zsolt și violoncelistul Ștefan Cazacu. Simfonismul german este cel care va dăinui peste concertul orădean din 7 decembrie, îmbinând lucrările clasice ale lui Haydn cu simfonia romantică a lui Brahms. Astfel, concertul se va deschide cu Uvertura „L’isola disabitata” și va continua cu Concertul pentru violoncel nr. 2 în Re major, ambele fiind creații haydniene, în timp ce partea a doua va onora creația brahmsiană cu Simfonia nr. 2 în Re major.

 

Hospitality Partner: Astoria

Mobility partner: D&C Oradea

Parteneri și sponsori ai Filarmonicii de Stat din Oradea: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Bösendorfer, Episcopia Greco – Catolică de Oradea, Episcopia Romano – Catolică de Oradea Mare, Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, Visit Oradea, STIHL, Optimedia, Vernicolor Romania, PMA Invest, Connect Group, Utopium SRL Oradea, Floraria Non Stop Natalie, Shabby Events, Duran’s

Parteneri media: Zile și Nopți Oradea, Bihoreanul, Crișana și Bihari Napló.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/filarmonicaoradea 

https://www.instagram.com/filarmonicaoradea 

Vă așteptăm!

Echipa Filarmonicii de Stat Oradea

Date

Dec 07 2023
Expired!

Time

7:00 pm - 9:00 pm

Location

Filarmonica de Stat Oradea

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram
Skip to content