Concert Festifall

 Vineri, 13 octombrie 2023, ora 19.30
Sala de concerte „Enescu – Bartók”
CONCERT SIMFONIC

Concert Festifall

Dirijor: Andrej Vesel

Solist: Ioan Dragos Dimitriu – Pian

Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea

 

În program:

C. M. Weber – Uvertura Operei Oberon

G. Gershwin – Rhapsody in blue

***

L. v Beethoven – Simfonia nr. 5, op.67

Culorile toamnei bucură ochii, precum și culorile muzicii bucură auzul. Iar dacă acest anotimp pictează natura într-un mod original și irepetabil, de ce nu ar putea și muzica să aducă numeroase culori și nuanțe în sufletul ascultătorului? Să îi dezvolte astfel  creativitatea, dând naștere încontinuu la imagini noi, văzute prin ochii sufletului. Cu siguranță muzica și toamna formează o pereche de neîntrecut, prin bogățiile pe care le aduce fiecare. Concret, anotimpul și arta sunetelor se îmbină într-un concert, care va avea loc vineri, 13 octombrie, la ora 19.30 în sala de concerte „Enescu – Bartók”. Nu întâmplător, evenimentul se intitulează „Festifall”, contopindu-se astfel două cuvinte semnificative: Festival și „fall”. În limba engleză, „fall” este sinonim cu „toamna” sau cu „cădere – căderea frunzelor în acest caz”, iar mai departe, melomanii își pot imagina un festival al toamnei, o sărbătoare de toamnă, un concert al culorilor, fiecare interpretând în mod propriu titlul concertului simfonic. Culorile muzicii au fost alese cu zeci și sute de ani în urmă de compozitorii Carl Maria von Weber prin lucrarea de deschidere: Uvertura operei „Oberon”, George Gershwin a ales ferm culoarea albastră, prin „Rhapsody in Blue”, iar Ludwig van Beethoven și-a conceput de fiecare dată lucrările într-un curcubeu de sunete, de data aceasta cu „Simfonia nr. 5, op. 67”. „Pictorii” toamnei orădene vor fi dirijorul Andrej Vesel și pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu. 

 

Hospitality Partner: Astoria

Mobility partner: D&C Oradea

Parteneri și sponsori ai Filarmonicii de Stat din Oradea: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Bösendorfer, Episcopia Greco – Catolică de Oradea, Episcopia Romano – Catolică de Oradea Mare, Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, Visit Oradea, STIHL, Optimedia, Vernicolor Romania, PMA Invest, Connect Group, Utopium SRL Oradea, Floraria Non Stop Natalie, Shabby Events, Duran’s

Parteneri media: Zile și Nopți Oradea, Bihoreanul, Crișana și Bihari Napló.

Acest concert va fi cu accesul gratuit în limita locurilor disponibile pe bază de rezervare la casieria Filarmonicii de Stat Oradea!

Biletele se pot rezerva pe site selectând metoda de livrare: Ridicare în casieria Filarmonicii Oradea sau fizic la Casieria Filarmonicii Oradea, Strada Moscovei nr 5. după următorul program.
Luni – Miercuri: 12 – 15
Joi 10 – 12 și 18 – 18.45
Vineri 10 – 13

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/filarmonicaoradea 

https://www.instagram.com/filarmonicaoradea 

Vă așteptăm!

Echipa Filarmonicii de Stat Oradea

Date

Oct 13 2023
Expired!

Time

7:30 pm - 9:00 pm

Location

Filarmonica de Stat Oradea

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Instagram
Skip to content