Medalion Beethoven

Filarmonica de Stat Oradea invită melomanii la un concert ce-l are ca protagonist pe titanul de la Bonn. Medalionul Beethoven va avea loc joi, 10 februarie la ora 19 la Sala Enescu-Bartok. Două dintre lucrările sale monumentale vor fi prezentate sub bagheta dirijorului Jankó Zsolt și având-o ca solistă pe Amira Abouzahra la vioară. Cu alte cuvinte, publicul se va delecta cu Concertul pentru vioara și orchestră în Re major, op. 61 și Simfonia a VIII-a în Fa major, op.93, ambele lucrări făcând parte din perioada de mijloc din creația compozitorului, care este caracterizată prin eroism și luptă, de altfel amprente tipice ale lui Beethoven.

Ludwig van Beethoven

– Concert pentru vioara și orchestră  în Re major, op. 61

– Simfonia a VIII-a în Fa major, op.93 

Solist: Amira Abouzahra – vioară

Dirijor: Jankó Zsolt

Prezența Amirei la Oradea se datorează Concursului internațional de interpretare instrumentală și vocală 2021, aflat la prima ediție, organizat de Facultatea de Arte (Universitatea din Oradea) prin Departamentul de Muzică în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea, fiind laureată cu premiul special al juriului, ce i-a avut în componență pe Radu Rusu, Mihaela Anica, Daniel Magdal, Horia Maxim și Vlad Răceu.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți-ne pe:

www.filarmonicaoradea.ro 

www.facebook.com/filarmonicaoradea 

https://www.instagram.com/filarmonicaoradea 

Vă așteptăm!

Echipa Filarmonicii de Stat Oradea

 

Partener principal: D&C Oradea

Parteneri și sponsori ai Filarmonicii de Stat din Oradea: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, Liceul de Arte, Universitatea Emanuel, Visit Oradea, Utopium SRL Oradea, Zile și Nopți Oradea, Broderie cu suflet, Ardevis SRL, Duran’s, Street Coffee Roasters, și Topogeoterm

Parteneri media: Magic FM, Radio Vocea Evangheliei, Bihoreanul, Radio Transilvania și Plusz FM.

Date

Feb 10 2022
Expired!

Time

7:00 pm - 8:20 pm

Location

Filarmonica de Stat Oradea
Facebook
Instagram
Skip to content