Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo

Concert extraordinar

Turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo

În program:

Johann Schrammel – Marș                                        

Fr. Haendel – Passacaglia                            

P.I. Ceaikovski – Aria lui Lensky      

Astor Piazzolla  – Oblivion și Libertango        

Jaques Offenbach  – Can Can                                    

Dimitri Sostakovici – Vals                                        

***

Suită folclorică românească                                          

Radu Sinaci  – Tribute to Mozart                

Radu Sinaci  – Beethoven Rocks…            

Saint Saens / Radu Sinaci – Bacchanale                      

Sabin Pautza (arr.)  – The Final Countdown                                                      

Mozart/Say – Alla Turca Jazz Rock      


Concert cameral extraordinar organizat în afara Stagiunii 2022-2023. Accesul se face exclusiv în baza biletului achiziționat de la Casa de bilete a Filarmonicii sau online.

Turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo

 

Ediția a IV-a a turneului, supranumit anul acesta Euforica, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral Violoncellissimo, se va deschide oficial la Oradea, în Sala Filarmonicii, la data de 30 septembrie și va continua în mai multe orașe din țară de-a lungul lunii octombrie.

Două luni de concerte în care cei mai buni violonceliști din țară vor pleca de la Oradea, vor trece prin Arad și Sibiu, ajungând la Bistrița, Cluj și Deva. Turneul se va opri și în două capitale, București și Chișinău.

Este deja cunoscut faptul că cei care ascultă Violloncellissimo, pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, Euforica, nu este deloc întâmplător: “De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. Ne place enorm ceea ce facem și dorim să oferim ascultătorilor noștri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului” spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii George Enescu.

De la entuziasm și ieșire din tipare au plecat maestrul și discipolii săi și atunci când au ales programul acestei ediții: “În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și cu spiritul nostru, al interpreților. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Concertele noastre transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță” spune Marin Cazacu

30 septembrie, ora 19 – deschiderea oficială – Oradea  – Sala Filarmonicii

1 octombrie, ora 19  – Arad, Palatul Culturii

5 octombrie, ora 19  – Sibiu, Sala Thalia

9 octombrie, ora 19  – București, Ateneul Român

17 octombrie, ora 19  – Chișinău, Sala cu Orgă

20 octombrie, ora 19  – Bistriţa, Palatul Culturii

21 octombrie, ora 19  – Cluj-Napoca, Opera Maghiară de Stat

22 octombrie, ora 19  – Deva, Sala Pro Arte

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Violoncellissimo a susținut primul turneu național în 2019, iar în anii următori și-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată țara.

În această perioadă, ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar şi la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

 

Violoncellissimo la UNESCO PARIS 2021 – post eveniment (EN)

https://www.youtube.com/watch?v=CsMEFhKXWYw

Violoncellissimo la EXPO 2020 DUBAI – post eveniment

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=yM6Fbl6Rrfs

http://clasiclaputereaatreia.violoncellissimo.procontemporania.ro/

 Partener principal: BRD Groupe Société Générale

Cu sprijinul: JTI, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Alliance Healthcare

Producător: Pro Contemporania

Coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional

Parteneri culturali: Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Primăria Sinaia, Filarmonica din Oradea, Filarmonica din Arad, Filarmonica din Sibiu, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica din Ploieşti, Filarmonica din Bacău, Sala cu Orgă din Chişinău, Centrul Municipal pentru Cultură George Coșbuc din Bistriţa, Primăria Bistriţa, Opera Maghiară de stat din Cluj Napoca, Centrul cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Primăria Deva, Fundația Prietenii muzicii – Serafim Antropov

Parteneri media: Mediatrust, România TV, Liternet, Agenţia de carte, Observator cultural, The Culture Hub, Smart FM, Viewfinder Solutions, The Culture Club

Date

sept. 30 2022
Expired!

Time

7:00 pm - 8:30 pm

Location

Filarmonica de Stat Oradea
Facebook
Instagram
Sari la conținut
This site is registered on wpml.org as a development site.