The revival path

SIMPHONIC CONCERT

The revival path

In the program:

Ludwig van Beethoven: Concert no. 2 for piano in B flat major, op. 19
Antonín Dvořák – 7th Symphony in D minor, op. 70

Soloist: Horia Mihail – piano

Conductor: Romeo Rimbu

The Oradea State Philharmonic invites you on Thursday, November 4th, at Enescu-Bartók Concert Hall, to listen to the symphonic concert entitled The Way of Recovery, starting at 7 pm. The evening program includes Concert no. 2 for piano and orchestra in B flat major, op. 19 by Ludwig van Beethoven and the 7th Symphony in D minor, op. 70 by Antonín Dvořák. The soloist Horia Mihail will be the one who will guide the audience in the sound speech of the piano concert, and Romeo Rîmbu will be the one who will lead the orchestra throughout the evening.

Date

Nov 04 2021
Expired!

Time

7:00 pm - 8:30 pm

Location

Filarmonica de Stat Oradea

Az újjászületés útja

SZIMFONIKUS HANGVERSENY

Az újjászületés útja

Műsoron:

Ludwig van Beethoven – 2., B -dúr zongoraverseny, op. 19

Antonín Dvořák7.,  d-moll szimfónia, op.70

Közreműködik: Horia Mihail – zongora

Vezényel: Romeo Rîmbu

 

2021.11.04-én, 19.00 órától a Nagyváradi Állami Filharmónia szimfonikus hangversenye két különleges művet hoz a nyilvánosság elé. Az est fojamán Ludwig van Beethoven 2-es., B -dúr zongoraversenye és Antonín Dvořák 7-ik.,  d-moll szimfóniája, op.70  fognak fel csendülni.

A Nagyváradi Filharmonia Zenekara mellett az est főszereplői Romeo Rîmbu karmester és az egyik legaktívabb román zenésznek tartott zongorista, Horia Mihail lesznek.

Date

Nov 04 2021
Expired!

Time

7:00 pm - 8:30 pm

Location

Filarmonica de Stat Oradea

Calea regăsirii

Filarmonica de Stat Oradea vă invită joi, 4 noiembrie, ora 19.00 la Sala Enescu-Bartok, pentru a audia concertul simfonic intitulat Calea regăsirii. Din programul serii fac parte Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în Si bemol major, op. 19 de Ludwig van Beethoven și Simfonia a VII-a în re minor, op. 70 a lui Antonín Dvořák. Solistul Horia Mihail va fi cel care va călăuzi publicul în discursul sonor al concertului pentru pian, iar Romeo Rîmbu cel care va conduce orchestra orădeană pe întreg parcursul serii.

 Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în Si bemol major, op. 19 a constituit o lucrare importantă pentru tânărul Beethoven, prin intermediul acestuia,  compozitorul încercând să se remarce odată cu mutarea sa de la Bonn la Viena. Premiera a avut loc pe 29 martie 1795 la Burgtheater din Viena cu Beethoven în calitate de solist. Deși asemănătoare cu concertele pentru pian ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, lucrarea este caracterizată de un dramatism  care va împânzii întreaga creație ulterioară a marelui titan. 

Antonín Dvořák a apreciat  stilul compoziţional nemţesc, fapt ce reiese perfect răsfoind pagini şi ascultând capodopere din vasta creaţie a sa. Simfonia a VII-a în re minor, op. 70, intitulată la momentul publicării Simfonia a II-a, este o creație împânzită de influența creatoare a lui Johannes Brahms. Premiera lucrării a avut loc la St. James Hall, Londra, în data de 22 aprilie 1885, la scurt timp după finalizarea acesteia.

Absolvent al Colegiului de Matematică și Fizică “Andrei Șaguna” din Brașov, Horia Mihail a studiat pianul mai întâi la Brașov, cu Stela Drăgulin, apoi în cadrul Academiei de Muzică din București cu prof. Constantin Ionescu-Vovu. După 14 ani de studii în România, pianistul a urmat cursurile Universității din Illinois. Aici, a studiat cu Ian Hobson, obținând, în 1995, diploma de absolvire și cea de masterat. În anul 1999, este distins cu diploma “Artist Diploma” de la Boston University, acolo unde a studiat cu Anthony di Bonaventura.

În prezent este Solist Concertist al Formațiilor Muzicale Radio București și al Filarmonicii Brașov.

Dirijorul Romeo Rîmbu este profesor universitar în cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea și dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea. Activitatea sa artistică este completată de concertele în care evoluează în calitate de oboist. În ipostază solistică, se remarcă interpretarea Concertului pentru oboi şi orchestră de W. A. Mozart în celebra sală Musikverein din Viena. 

Parteneri și sponsori ai Filarmonicii de Stat din Oradea: Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea,  Visit Oradea, Utopium SRL Oradea, Zile și Nopți Oradea.

Parteneri media: Magic FM, Radio Vocea Evangheliei și Bihoreanul

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

 

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/filarmonicaoradea 

https://www.instagram.com/filarmonicaoradea 

 

Vă așteptăm!

Echipa Filarmonicii de Stat Oradea

 

Date

Nov 04 2021
Expired!

Time

7:00 pm - 8:30 pm

Location

Filarmonica de Stat Oradea
Facebook
Instagram
Skip to content